
2 ägg
2 morötter
2/3 paket fetaost (alltså 100 g), man kan ha i mer också om man vill
½ dl färsk koriander
1 msk spiskummin
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
Låt ärtorna svalna och rinna av i ett durkslag och mosa dem sedan med händerna, alla måste inte gå sönder med det ska bli ganska geggigt. Man kan säkert använda en gaffel, stomp eller mixer också för den delen.
Riv ner morötterna, mula i fetaosten och släng på kryddorna och blanda runt. Knäck till sist i äggen. Smeten ska vara ganska lös och riktigt kletig.

Servera med ugnspotatis och ingefärsyoghurt: ca 2 dl turkisk yoghurt och 2-3 cm ingefära, riven.
Stektips: ha gott om plats i stekpannan så att du får plats att vända. Gjutjärn är bäst! Kokosolja är den oljan som tål hög värme bäst, använd i wok till exempel. Om man steker med för låg värme blir biffarna lätt torra innan de har fått färg.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar