tisdag 16 juli 2013

Sommarpaj

Nu är det säsong för persikor och nektariner, riktiga sommarfrukter! Varför inte variera smoothien (skala persikan i så fall) eller yoghurtmellanmålet med någon utav dem? Jag gjorde en supergod efterrättpaj med persika och hallon i, självklart kommer receptet här:

Persika- och hallonpaj, 3-4 portioner
1 persika
1-2 dl hallon, frysta eller färska
50 g smör
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl havregryn
½ dl socker

Skär persikan i bitar (klyfta den först och dra sedan loss klyftorna från kärnan) och lägg i en liten form, strö över hallonen.
Smält smöret och blanda ihop med de övriga ingredienserna. Klicka ut smeten över frukten och ställ in i ugnen, 175 grader, ca 30 minuter.
Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.
Hoppas det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar