onsdag 10 juli 2013

Frukosthummus med persilja

I jakten på fler veganska smörgåspålägg fick jag tipset att göra frukosthummus, en lite mildare hummus eftersom det inte är så himla gott att stoppa i sig kryddor och vitlök på morgonen.

Så här gjorde jag:
mixa eller mosa 4 dl kokta kikärtor. Blanda med 1-2 msk citronsaft, ½ dl olivolja, 1 msk tahini, och lite salt och peppar. Sedan hade jag i ½ dl fryst hackad persilja, men det är valfritt. Det blir god smak utan att vara starkt eller kryddigt.

En annan smörgåsfavorit är ju jordnötssmör! Speciellt på knäckebröd, och så kan man ha skivad banan på. Det verkar som om en del har fått för sig att jordnötssmör är onyttigt som bara den, men jag vill påstå att det beror på vilket jordnötssmör man äter och vad man har till.
En onyttig jordnötssmörsmacka: vitt bröd, sötat jordnötssmör och sylt på (men oh så gott!).
En nyttig jordnötssmörsmacka: knäckebröd, rent jordnötssmör och banan på (oh så gott!).
Kolla upp innehållet innan du köper jordnötssmör, eller gör eget!

Fler tips mottages tacksamt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar