tisdag 20 augusti 2013

Hal som en tvål!

Schampokakor från Lush
Visste ni att fast tvål och schampo är bra mycket bättre än samma produkter i flytande form? Dels är det drygare och dels konsumeras inte alls lika många plastflaskor för ändamålet. Enligt Lush räcker deras schampokakor till 80-100 tvättar, vilket motsvarar 3 schampoflaskor, och med schampokakan går det inte åt en enda. Helt fantastiskt!

För övrigt så gillar jag Lush jättemycket. Det känns som ett ärligt försök att dra ner på konstigheter i kosmetika och hygienprodukter. De kanske inte har nått hela vägen fram än, de använder till exempel en del parfym och SLS i vissa produkter då de tydligen är svåra att ersätta, men det är i alla fall lätt att läsa innehållet i produkterna. På hemsidan kan man även läsa om varje ämne de använder. Sedan så testar de aldrig på djur, och dessutom är det grym service i butikerna, man kan gå in och få en liten femminutersspa, och om det är något man vill testa så brukar det gå att få med sig gratisprover hem. Såklart vill de gärna sälja så det gäller att stå på sig...

Som bekant så använder jag inte så mycket produkter, men mina favoriter än så länge är Porridge Soap och Sultana of Soap, och nästa grej jag är sugen att testa är tandkrämstabletterna! Men det är farligt att klicka runt på hemsidan för man vill testa allt!

En parentes om mitt hår: nu är det ungefär ett år sedan jag slutade tvätta det med schampo, och det är snyggare än någonsin! Jag har tvättat med honungsvatten ibland för att det inte ska lukta, men nu för tiden behövs inte ens det. Lite tålamodskrävande men billigt, och jag är supernöjd. Alltså det är som den perfekta hårdagen (tre dagar efter tvätt - inte helt glansigt men inte fett), fast hela tiden!

2 kommentarer:

  1. Tvättar du bara med vatten då menar du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! I början fick jag gnugga ganska mycket, men inte nu längre. Jag har läst lite på http://www.nopoo.se/ om Only Water-metoden, varmt vatten mycket massage, och så honung ibland.

      Radera