onsdag 4 september 2013

Hurtbullebrödet



Min mamma bakar världens godaste bröd. Men jag bor i Göteborg och hon bor i Linköping. Vilket komplicerar saker när man får hemlängtan och bara vill ha det där goda brödet.

Så jag bestämde mig för att försöka återskapa det och resultatet blev inte så dumt!

Ingredienser:
Ca 4 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 1/2 dl russin
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl havregryn
2 dl lingon
1 dl vetekross
1 dl rågkross
3 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
Lite havre gryn att strö över innan ugnen

Blanda filmjölken och sirapen i en bunke och ha i alla ingredienser i smeten, rör undan för undan så att det blir en kletig smet. Lägg i bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten i formen. På med lite havregryn och grädda i mitten av ugnen i 45 minuter (200 grader!).  

Inspiration till receptet fick jag på Leilas hemsida men ändrade lite eftersom att det skulle vara lingon och lite andra godbitar i. Perfekt höstbröd!

1 kommentar: