torsdag 17 januari 2013

Raw fänkålssoppa.


Alltså. Hur gott ser det inte ut? 

Vi har fått ledigt från skolan i en vecka (jag vet, skolan började väl precis?), men så är det. Efter jul och all julmat känner jag mig i ett rejält behov av att äta rena, råa livsmedel och passar därför på att köra en high raw vegan-vecka nu när vi har ledigt. Det vill säga, bara raw food tills skolan börjar. Himla bra. 

På vintern blir man lätt lite frusen och att äta fänkål är ett bra sätt att få upp värmen utan att för den delen hetta upp sina livsmedel. Såhär gör du om du vill äta en smarrig fänkålssoppa:

1. Mixa ihop följande ingredienser: 3 dl fänkål, 2 selleristjälkar, 1 avokado, 4 msk citronjuice, 4 msk vatten, 1/2 tsk havssalt. 
2. Dekorera med två basilikablad och ät upp. 

Mums!

Ps. Receptet hittade jag här och detta är en sjukt bra sida med massa inspiration för oss raw food-fantaster och för nyfikna som vill prova på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar