torsdag 3 januari 2013

Linas sammanfattning av 2012!2012 var ett spännande år med flytt från Grekland till Göteborg, en katt skaffades och jag började mina första steg till att bli miljövetare på Handelshögskolan i Göteborg. Här sammanfattar jag året och hoppas att 2013 kommer att bli ännu coolare, bättre och underbart.
Jag och Oskar i Krakow på nationalmuseumet. 
Årets resa 2012: Krakow. Åkte dit med min Oskar och åt mexikansk mat, strövade runt på kullersten och gick på en massa museum. Den perfekta resan helt enkelt. 
Årets stad 2012: Göteborg. Som jag trivs och som jag har upptäckt denna pärla. 
Årets bästa häng: När vi bodde 6 personer i min pyttelilla etta i Grekland (i två veckor!). Oerhört frustrerande stundtals men fantastiskt såklart.
Årets kap 2012: Vårt loft. Alla gånger. Värd sin vikt i guld. Och har gjort lägenheten så mycket rymligare. 
Älskade Minerva (efter McGonagall i Harry Potter)
Årets händelse 2012: Att vi skaffade vår lilla hårboll. En katt gör livet mysigt och jag skulle inte kunna byta bort mina efter-skolan-mys-stunder med Minerva för allt smör i Småland. 
Årets trend 2012: Second Hand! Hoppas verkligen att det håller i sig! Men trenden att återanvända har ju fullständigt exploderat i stugorna, på tv och så vidare.
Årets nya bekantskaper: Hela min underbara klass på SMIL-programmet, Ellen! 
Årets soundtrack 2012: Indiana Jones-soundtracket.
Årets jobbigaste 2012: När man läser miljövetenskap på heltid är det ganska lätt att man blir lite nedstämd och känner hopplöshet. Det jobbigaste var att någon nära mig gick bort. 
Årets klädesplagg 2012: Min puma-träningsjacka. Love it.
Årets bok 2012: Helt klart Hungersspelen. Hela triologin. Ska nog läsa om dom snart igen.
Årets bästa TV-serie 2012: ”Downton Abbey” och "Mad Men". Bäst tillsammans med vegosushi, Minerva i knät och Oskar till höger om mig i soffan.
Årets bästa TV-program: “Historieätarna” 
Årets bästa film 2012: The Hobbit. Sagan om Ringen-nörden i mig fick lite bränsle och gjorde mig så galet pepp. 
Årets projekt 2012: Lägenheten.
Årets pryl 2012: Gymkort
Årets mest beroendeframkallande: Instagram och raw food.
Årets mest vågade 2012: Oj. Jag vet faktiskt inte. Jag tycker nog att jag har varit modig i allmänhet och det var väldigt coolt av mig att börja i skolan igen. Och sjukt värt. 
Årets kurs 2012: Hjärt och Lungräddningskurs i Grekland och skolan. Miljövetenskap är the shit. 
Årets kärlek 2012: Oskar såklart.
Årets möte 2012: Med Utblick. Det kommer att bli en fantastisk mässa i april i år. Mer om detta på bloggen snart.
Årets vintagebutik 2012: Ebbes Second Hand borta hos Ellen (typ i Gamlestan i Göteborg). Hittade en underbar gryta där och för det är jag evigt tacksam. 
Årets modemärke 2012: Ida Sjöstedt
Årets beauty 2012: Min foundation från Body Shop och min organiska body lotion från Grekland.
Årets bästa dag 2012: Morgonen när jag och Oskar skulle till Gavdos (hippie-ö i södra Grekland) för att vandra och sova under bar himmel i dagarna fem. Peppen var enorm.
Årets dröm 2012: Rädda alla orangutanger i hela världen. Rädda regnskogen. Eliminera fattigdom. Ja, man ska ju drömma stort.
Årets ord på vägen till mig själv 2013: Inga nyårslöften. Bara mål. Var lycklig. Stressa inte upp dig. Laga god mat. Träna hårt. Mys med dom du tycker om. Se mycket bra film. Lär dig åka längdskidor en gång för alla. 

1 kommentar: