tisdag 12 februari 2013

Tisdagstips: bli inspirerad!

Idag har jag och Lina och en massa andra folk varit på en mässa som heter Hållbarhet. Den anordnas varje år och är till för alla studenter i Göteborg och innehåller utställare, föreläsare, musikquiz, en massa fika och god stämning. Och alltså den där stämningen, så himla skönt, samtidigt som nedslående årsrapporter om vattenfalls kolsatsningar trillar in och Alva Snis Sigtryggsson berättar om gruvboomen i Sverige så har alla den gemensamma uppfattningen att vi ska ändra något. Rädda världen lite. Och det är ju därför jag läser miljövetarprogrammet.

Så det här är dagens tips:
  • Leta fram nästa hållbarhetsevent i din stad, gå dit och lyssna och titta och njut av atmosfären en stund. Vet du inte hur du ska hitta föredrag och inspirationsmässor? Kolla på studiecirklarnas hemsidor, Naturskyddsföreningens kalender, kommunen och på universitet och högskolor, de har fattat grejen! Finns det ingen bra miljömässa där du bor? Starta en egen!
  • Sen finns det hela listor med böcker och filmer att ta del av, till exempel Matens Pris, Badskumt, Bananas, An Inconvenient Truth, ni vet. Säg till när ni är klara med dessa så kommer jag med en bunt till!
  • Gå med i Naturskyddsföreningen. Så här kan du vara med och stötta miljön och naturen på ett väldigt smidigt sätt. Du skänker en slant till arbetet varje år, ditt namn räknas med i en stor och välkänd organisation vars chans att påverka blir större för varje ny medlem. Även om du inte har stenkoll på varje fråga blir din röst hörd liksom. Du får en fin tidning och rabatt på lokala arrangemang som t ex seminarier. Om du nu absolut inte vill gå med i Naturskyddsföreningen så kan du surfa runt på deras hemsida och läsa lite i Grön Guide. Den håller förvisso på att byggas om nu men det finns fortfarande några tips att läsa. Bra och konkret, precis vad vi behöver!
 Alltså, Naturskyddsföreningen är nog min nya kärlek. Ja det kan bero på att jag var och lyssnade på Generaldirektör Svante Axelsson idag och han var så sjukt pepp och inspirerande! Alltså, har ni chans att lyssna på honom någon gång så gör det!

Okej, ett flamsigt tips idag, men jag är väl i det modet. Sov gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar