söndag 23 december 2012

Rädda ålen!

Naturskyddsföreningen gör ett fantastiskt jobb med att informera allmänheten, se till att det finns sätt att hjälpa till och belysa hur katastrofala vissa situationer ser ut.

De har nu gjort en undersökning och i ett pressmeddelande berättar de den extremt störande nyheten att ål säljs i vissa ICA butiker. Såhär dagen före julafton (eller vilken dag som helst egentligen) blir man ju fruktansvärt ledsen, besviken och irriterad på 1. ICA som gör det möjligt att konsumera en akut utrotningshotad djurart. 2. Att folk fortfarande vill äta ål och inte fattar att vi måste lämna den ifred.

Vill man hindra fiskare från att fånga de resterande ålarna kan man genom Naturskyddsföreningen och köpa rättigheter för att fiska ål. En hundralapp är en räddad ål och det är inte bara ålen som blir glad. Resten av ekosystemet är beroende av ålen, som yngel är den föda för större carnivorer och som vuxen är den en allätare.

Själv ska min lillebror få rädda två ålar i julklapp och jag tror att jag själv kommer att få äran att rädda en ål eller två. Stod nämligen högt upp på min önskelista.

God jul!
/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar