onsdag 13 mars 2013

Mumsiga såsen - vegansk såslyx


Aubergine är något som bara växer på mig mer och mer. En fantastisk planta helt enkelt. Det här receptet hittade jag i Markus Aujalays bok Med mycket grönt (som jag fyndade på bokrean). Jag vegananpassade det och använde det till våra medelhavshamburgare vi åt häromsistens. Det går självklart att göra det vegetariskt, då tar man en vanlig majonnäs istället för vegansk sådan.

Sås till cirka 4 personer.
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
Timjan
Olivolja

1 dl majonnäs
Citronsaft ifrån en halv citron
Salt och peppar

Förbered auberginen genom att skära den i två delar och sedan skära snitt i den (som på bilden). Häll olivolja i formen och droppa lite på auberginen. Strö över skivad vitlök och timjan. Lägg in i ugnen på 200 grader till den har fått härlig färg. Sedan mixar du den tillsammans med majonnäs, citron efter smak och salt och peppar. Så. Himla. Gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar