tisdag 19 mars 2013

Tisdagstips: miljösmart i telefonen

Det gäller att hänga med i tekniken så idag kommer de bästa apparna om miljö, klimat och återvinning!

Välja rätt: 
Grön Guide: hjälper dig att välja frukt och grönt efter säsong, innehåller information om olika miljömärkningar, vardagstips och nyheter från Naturskyddsföreningen.

Djurvänligt: hitta pälsfria butiker, ej testat på djur, vegansk mat och ett register med alla E-nummer och vilka som kan vara framställda av animalier.

Fairtrade: hitta närmsta rättvisa fikat och sök bland produkter eller läs odlarberättelser.

Fiskkoll: helt enkelt: ät, var försiktig eller ät inte. Lättare blir det inte! Data från WWF.

Shopgun: skanna streckkoden och så säger appen vad den innehåller, om det är bra eller dåligt och varför. Många varor finns inte än, men mer kommer förhoppningsvis... Tips: ICA och Coop finns inte så mycket av, men skanna likvärdig produkt och jämför innehållet.

Avfallshantering:
Återvinn: karta över återvinningscentraler, batteriholkar och småelinsamling. De har även haft en tävling om vem som kan återvinna mest elprylar, den är slut nu, men de kanske drar igång en till? Hoppas det.

Källsortera: okej, helt klart den längsta listan över prylar du kan komma på att slänga! Hett tips till någon som ska flytta eller rensa ut bland sina prylar.

Lek och spel:
Environment Quiz: för elementary students, på engelska, men jag tyckte ändå att den var fin. Mycket facktermer på engelska som kan vara knepiga för barnen.

Har du någon mer på lager? Jag tar gärna emot fler tips!
Gissa vilken som är min favorit än så länge!
Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar